Hei i luka. Denne uka er helt klin kokos bananas. Jeg skjønner snart ikke helt hvordan jeg skal sortere hodet. Heldigvis har jeg kjøpt meg en ny ipad og lastet ned massevis av organiseringsapper eller så tror jeg kanskje hodet hadde eksplodert. Det er mye med jobb, huset, et hemmelig prosjekt, sosiale medier, 2 barn som skal begynne på skole/ungdomsskole, K som jobber mer en noen gang og jah. BOOM.
Men herrejemini så moro det er. Alt sammen. Jeg må bare huske å puste litt også.
Akkurat nå jobber folkene i huset med å få det tett og tørt. Om ikke lenge starter de med panelet på utsiden av huset. Vi hadde noen omganger med tenking når vi skulle bestemme oss for farge og om jeg skal være helt ærlig husker jeg ikke helt hva vi landet på. SÅ kaos er det om dagen altså. Men, jeg vet at det blir svart så da blir det nok supert uansett hvilken nyanse den spiller mot.
I dag har jeg forresten sendt ut noen sjukt spennende mailer. Jeg kløøør i fingrene etter å fortelle dere hva vi driver med i kulissene her, men jeg må bare være sikker på at det blir som det skal før jeg sier noe. Jeg er i allefall nærmere en jeg noen gang har vært og det føles skikkelig digg.
Anyhow. Er det en ting som gjør at jeg finner litt roen så er det å bake. Så det har blitt mye av det den siste tiden. Nå tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på noen helt sykt fluffy og gode skoleboller. Dette er min egen oppskrift som er en liten tweek av kanelbolleoppskriften som jeg har delt tidligere. Jeg har som jeg også har skrevet tidligere ikke noen faglig kompetanse når det kommer til mat, så oppskriftene jeg deler er bare basert på egne erfaringer, pluss noen omganger med prøving og feiling.

SKOLEBOLLER
- 850 g hvetemel
- 150 g sukker
- 4,5 dl melk
- 50 g fersk gjær
- 1 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 1 egg
- 100 g romtemperert smør
- Bland mel, sukker, salt og kardemomme i bakebollen. Varm melken i en kjele til den er fingervarm og rør ut gjæret til det er helt oppløst.
- Hell melkeblandingen over melblandingen og tilsett 1 egg før du begynner å elte. Elt på medium styrke i 15-20 minutter. Virkelig 15-20 minutter – ikke skipp.
- Tilsett så romtemperert smør i terninger litt etter litt med maskinen fortsatt gående på medium.
- Skru opp styrken litt i et par minutter før du setter deigen til heving. Jeg liker å heve deigen i en annen bolle e
n den som hører til bakemaskinen. Men, det har sikkert ingen effekt så do as you like. La deigen heve til dobbel størrelsen (tar ca 1 time) - Når deigen er ferdig legger du et lett meldryss på benken og heller deigen over.
- Del så deigen i 12-14 like store emner og trill boller. Legg de ganske tett på et stekebrett. La etterheve i ca 30 minutter.
- Når bollene har hevet ferdig lager du en fordypning i midten og fyller med vaniljekrem.
- Pensle med egg før de stekes på 175 grader i ca 20-25 minutter. Avhengig av størrelsen.
- Rør sammen 2 dl melis, en lett pisket eggehvite og 2 ts vann. Smør på bollene, dypp dem i kokos og spis til du blir stappa <3

Håper dere liker de 🙂
Klem M